Pages

Thursday, 16 August 2012

Salam 'AidilfitriAllah s.w.t berfirman yang bermaksud:

“Dan segeralah kamu kepada mengerjakan amal-amal yang baik untuk mendapat keampunan daripada Tuhan kamu dan mendapat syurga yang bidangnya seluas segala langit dan bumi, yang disediakan bagi orang-orang yang bertakwa.” (Ali-Imran: 133)....

Tibanya Syawal bererti berpulangnya Ramadhan. Bak kata pepatah:
Setiap pertemuan, pasti ada perpisahan. Setiap yang bermula, pasti ada akhirnya.Yang patah kan tumbuh..yang hilang kan berganti...Begitulah sunnatullah yang melingkari setiap kehidupan mahkluk di muka bumi ini. Syawal yang menjelma menandakan masanya sudah tiba buat Ramadhan..bulan rahmah telah pergi. Bulan barakah dirindu kembali..bulan pengampunan dari Ilahi..buat bekal diri di esok hari di kemudian nanti..rebutlah peluang dalam meniti penghujung ramadhan agar perolehi kemenangan yg hakiki.."Salam al-Qadr & Salam Aidilfitri"

Dikesempatan ini, kami daripada seluruh warga dan Saf Kepimpinan Jawatankuasa Kepimpinan Mahasiswa (Jakma) Kelab Pengajian Dakwah dan Kepimpinan mengucapkan selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir batin.. semoga amalan kita diterima dan mendapat keredhaan-Nya.. Kekalkan tarbiyah ramadhani dlm diri.. moga2 beroleh kemenangan yg hakiki.. firman Allah.."Dan berbuatlah kamu akan kebaikan supaya kamu mendapat kemenangan." (Surah al-Hajj:77)  Aamiin... No comments:

Post a Comment

Berita Harian Online